6 tipp táborválasztáshoz

Keverve
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Íme néhány tipp, hogy legyen végre egy igazán jó nyarad! Készülj a kalandra, olvasd át őket alaposan, és kattints a linkekre!

Január, február, itt a nyár!

Már a tavasz első napjaiban kezdj gondolkodni, hogyan is töltenéd a szünidő egy részét. Mentek a tengerpartra? Oké, de ott a nyakadon a kishúgod vagy a kisöcséd. A nagyinál is ki lehet bírni pár napot, bár az állatkert meg a kutyasétáltatás egy bizonyos kor után nem túl izgalmas. Abban egyetérthetünk, hogy a családi nyaralás mellett neked is szükséged van olyan kikapcsolódásra, amikor a szüleid nélkül tölthetsz el valamennyi időt. Néhány jó haver, és irány egy nyári tábor!

Vedd kezedbe a döntést!

Ha van szuper, bejáratott táborhelyed, akkor könnyebb a helyzet, hiszen csak az ott kínált lehetőségeket kell átfutnod. Egy profi tábor minden évben kínál újdonságokat. Ha még nem voltál táborozni, kérdezd meg az osztálytársaidat, biztosan lesz olyan, aki ajánl valamit. Fogjatok össze, és menjetek együtt! Ha ez nem működik, akkor indulj el a világhálón. Számtalan lehetőség közül választhatsz a színészettől a tánctáboron át a robotikáig.

Hol a nyunyókám?

Nem mindenki szeret idegen helyen aludni, de az igazi buli mégis egy ottalvós tábor. A legtöbb gyerekfesztivál már magas szintű elhelyezést kínál. A felfújt gumimatracok kora régen lejárt. Egy párnacsata kellős közepén eszedbe se fog jutni a megszokott környezet. Ha a táborban alszol, akkor nem maradsz le az éjszakai filmklubról, vagy a bátorságpróbáról. Senki nem tiltja, hogy otthonossá tedd a tábori lakhelyedet: hozd a nyunyódat, a kedvenc pizsamád, de akár a Batmen-ágyneműdet is becsomagolhatod.

Hozhatom a kutyám?

A tábor idejére sajnos nélkülöznöd kell a háziállataid társaságát. Ne hozd a teknőst sem – nem fogja jól érezni magát. Simán beszervezheted viszont az osztálytársaidat vagy a szomszéd srácot. Így nem kell azzal törődni, hogy vajon ki lesz a szobatársad, jól ki fogtok-e jönni egymással. Ha nem sikerül, az sem baj: képzeld magad atommeghajtású jégtörőnek, és vágj bele egyedül a kalandba! Hidd el, már az érkezésed után néhány órával új barátokra találsz.

A palacsintától a terminátorig

A tematikus táborok megannyi hasznos témával várnak. Otthon érzed magad a konyhában? Válaszd a kuktatábort! Készülsz a gépek lázadására? Jelöld meg a drónépítők szekcióját vagy a robotikatábort! Író, táncos, nyelvzseni: bármi lehetsz, csak a számodra legmegfelelőbb kurzushoz kell lapoznod. Ha nehéz a szüleidet meggyőzni arról, hogy a színésztábor elengedhetetlen a későbbi ügyvédi karriered szempontjából, ajánld fel, hogy beszállsz a zsebpénzeddel a költségekbe. Ekkora elhivatottság láttán nem fognak akadékoskodni.

De hol vannak a repülő szőnyegek?

Mielőtt kiválasztod a tábort, alaposan olvass el mindent, még az apróbetűs részt is. Nézd meg az interneten látható videókat, tájékozódj a közösségi oldalakon. Egy profi tábor élő szülői értekezletet tart a turnusok kezdete előtt. Vegyél részt ezen, akár online, akár személyesen. Kérdezz bátran bármit! A táborvezetőktől mindenre választ kapsz. Ha érkezésed után valami mégsem úgy van, ahogy elképzelted, csak szólj nyugodtan! Mindenre van megoldás, bár repülő szőnyeget nem ígérhetünk.

Menü