Barbie is lőhet gólt

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor

Mint minden táborozóban, benned is joggal merül fel a kérdés, hogy a kiválasztott témán kívül, mit lehet majd csinálni egész nap. Délelőtt olyan speciális foglalkozásokon veszel részt, amelyeket a jelentkezési lapon előre megjelöltél.

Szakosodhatsz, okosodhatsz

Ha angolos vagy, angolóráid lesznek – nem magyar anyanyelvű tanárokkal. Ha táncos, akkor a mozgásé és a koreográfiáé a főszerep – turnus végi bemutatóra készültök. Ha a tudóstáborba érkeztél, akkor kísérleteztek, ásatásra mentek vagy madarakat figyeltek meg. A sporttáborosok fociznak, kipróbálják a Teqballt vagy az amerikai focit, illetve az uszodában nyomulnak ebédig. Bármely táboros szekció mellett raktad is le a voksodat, tuti, hogy nem fogod a napjaidat a négy fal között, mondjuk, egy füzet fölé görnyedve tölteni.

Nem maradhatsz le semmiről

Ebéd után érdemes a büfé ablakában, a főtéren kihelyezett, teleírt programtáblát böngészned: ott fogod megtalálni, hogy mi mindent csinálhatsz vacsoráig. Az állandó programok mellett (sportolás, kézműves-foglalkozások) mindennap érkeznek meghívott vendégek is a táborba. Állatbemutatók, irodalmi előadások és show-műsorok színesítik a délutánokat. Mindig figyeld, mikor indulnak a strandjáratok. Ha lemaradnál, az sem baj – majd valaki kiszalad veled kocsival. A hirdetményen megtalálod azt is, melyik teremben számítógépezhetsz, vagy hogy hol lesz az ideiglenes hangstúdió. A tábor területe hatalmas, de már a második napon fogod tudni, hogy hova fuss, ha meghallod, hogy „gyülekező, a középkori harcosok bemutatkoznak Hangárban”, „zöldek, nyomás, ragadozómadár-bemutató a sárga épületnél” vagy hogy „a trambulinoknál most kezdődik a vízi csata”.

Legó, serleg, számháború

Ha legóznál, társasoznál vagy barbie-znál, a játékszoba mindig nyitva áll. Nem mindegy, hogy a pirosakhoz, a kékekhez vagy a sárgákhoz tartozol. Ha azt olvasod a programtáblán, hogy háromkor csapatgyűlés, akkor szaladj fel a szobádba a csapatkendődért és fuss a főhadiszállásra. A haditanács egyik fontos megbeszéléséről sem maradhat le senki, hiszen ezen múlik, hogy sikerül-e megnyernetek a tábori vándorkupát.

Csak stílusosan

A vacsora 18:00-kor kezdődik, utána mindenki a Hangárban beszélget, fagyizik vagy a szobájában pihen egy kicsit. De az is lehet, hogy nem lesz időd lustálkodásra, mert a csapatodnak készülnie kell az esti előadásra, amelyben például a Csipkerózsikát adjátok elő rockstílusban.

Lovagok ha sorompóba állnak

Az egyik legnépszerűbb csapatverseny a lovagi torna: minden állomáson két csapat mérkőzik meg egymással. Mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania, hogy a legtöbb pontot szerezzétek. Ne aggódj, nem nem változik mindenki gladiátorrá: a feladatokat úgy állítják össze, hogy kicsik és nagyok is garantáltan hozzájárulhatnak a győzelemhez.

Verseny a pontokért

Szerveződnek olyan esték is, amikor nem kell a kékeknek vagy a sárgáknak együtt vonulniuk. Nashi City polgáraként a legjobb barátoddal vagy akár egyedül is gyűjtheted a pecséteket. A zsűriasztalnál aztán eldöntheted, hogy a csapatodnak íratod fel a pontjaidat, vagy azonnali nyereményre váltod őket. Nem lesz könnyű döntés, garantáljuk!

A bíróságtól a jövőlátóig

A szolgáltatóházban megszűnik a verseny és a rivalizálás, csakis a felhőtlen szórakozásé a főszerep. Küldhetsz levelet egy vagy több tetszőleges táborlakónak, beperelheted a szobatársadat, mert beleivott a kóládba – garantáltan független bírók fognak igazságot szolgáltatni; örökbe fogadhatod a padtársadat, de meg is házasodhatsz – akár többször is; ejtőzhetsz a koktélbárban, és megkérdezheted a jövőt a jósdában.

Aludni is megérni

22:00-kor fújunk takarodót, de ez nem jelent villanyoltást. Mindennap szervezünk a nagyobbaknak éjszakai programot. Ha nem vagy még nagyon álmos, mehetsz előadásra a pályaválasztásról vagy a drogmegelőzésről, workshopra színészekkel vagy írókkal.

Egy órával éjfél előtt nyugovóra tér mindenki. A rengeteg program után nem nagyon van szükség altatásra, a legtöbben fáradtan bújnak ágyba.

Menü