Fiú a lányházban

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Miért jó egy olyan tábor, amelyben több téma közül lehet választani? Mert akár minden évben – sőt turnusban! – más-más szekción lehet részt venni. Dani kétszer járt az új generációs kecskeméti PEOPLE TEAM-táborokban, és a kínálatból egyszer a dróntábort (amelyről itt lehet bővebben olvasni: https://peopleteam.hu/taborok/drontabor-nyari-tabor/), másik alkalommal pedig a fotóstábort (klikk ide a bővebb infóért: https://peopleteam.hu/taborok/fotostabor-nyari-tabor/) választotta. Hogy melyiket preferálta inkább? Olvass tovább, mert rögvest kiderül!

„A drónszekció tetszett jobban, azon belül a drónok programozása és irányítása, illetve a kapcsolódó előadás is nagyon érdekes volt. A fotóstáborban kevesebbet tanultunk, mint vártam. Itt inkább feladatokat kaptunk, amiket önállóan kellett megoldanunk. Azóta már itthon is fotózgatok, kirándulásokon, családi összejöveteleken.

Az első PT-táborom az első ottalvós táborom is volt egyben. Természetesen féltettek a szüleim, de nagyon örültek, hogy mennyi élménnyel tértem vissza, és biztattak, hogy menjek a következő évben is. Meg is tettem.

A PT megtanított ismerkedni. Könnyebben barátkozom, mint előtte. Második alkalommal bár együtt érkeztünk a tesóval, mégis külön voltunk a táborban, hogy minél több új barátot szerezhessek.

A legviccesebb tábori élményem ahhoz köthető, amikor először jártam a PT-ben, és a szobatársam, Laci érkezésekor segítséget kapott egy tábori segítőtől – azaz mókustól –felcuccolni a szobájába. A cetlit, amin a szobaszáma volt, rosszul olvasta le a mókus, és a sárga házba költöztette fel őt, ami a lányok háza volt. Erre csak később jöttek rá, amikor beállítottak a lányok is, akik abban a szobában laktak.

A szállás kicsi volt, de volt elég szekrény a holmiknak. Az ágy kényelmes, a szoba pedig tiszta volt, mindennap volt takarítás. Egyedül az a rossz, hogy két szobának közös a fürdőszobája.

Az épületek szépek. A Hangár nagyon jól nézett ki. A környezet nagyon változatos, főleg a Homokbánya tetszett fotósként.

A tábori menüből a brassóit szerettem a legjobban – kicsit száraz volt, de finom. A pizza is nagyon eltalálta az ízlésemet. A programok közül a tűzshow iszonyatosan tetszett, az lehet máskor is. Ami kicsit megijesztett, máshoz kötődik: a lovagok koráról tartottak a vendégek előadást. Az első puskalövésnél számítottam arra, hogy hangos lesz, de a két ház között annyira visszhangzott, hogy mégis megijedtem.

Örültem, hogy nemcsak a táborozókkal, de a táboroztatókkal is jól kijöttünk. A fotóstábor végén elrontottam valamit, és nem azokat a képeket vittük a kiállásra, amiket szerettem volna. Vigasztalásul felajánlott egy fagyit a csoportvezetőm, ez nagyon jólesett.

Nem jártam ennél jobb táborban, a PT volt eddig a legjobb. Megyek legközelebb is, ha tudok!”

A PT 1991 óta szervez nyári táborokat 7–17 év közötti diákoknak. 2022-ben júliusban és augusztusban érhetőek el egyhetes turnusaik, amelyekre az alapítvány honlapján, a Jelentkezés menüpontra kattintva lehet akár már most is regisztrálni.

Menü