Amennyi jólesik

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Egy táborozó szüleinek egyik legfontosabb kérdése a táborozás megkezdése előtt: Mit fog enni a gyerek? A gyerekeket meg inkább az érdekli, hogy lesz-e pizza meg fagyi.

A szülőket és a gyerekeket is megnyugtathatjuk, a PEOPLE TEAM táboraiban mindent megteszünk, hogy senki ne éhezzen, és kedvére való legyen a reggeli, az ebéd és a vacsora. Turnusonként 500 főt ellátni napi háromszori étkezéssel nem egyszerű feladat.

800 tekercs

Reggelire 8-10 féle péksüteményből választhat mindenki, amelyet a közeli pékségből hozunk frissen mindennap. Összesen 800 darab kakaós csiga, túrós bukta, lekváros fánk, sós kifli és egyéb pékáru fogy el naponta. Annyit rendelünk, hogy rendszeresen tízóraira is marad belőle. Arra bíztatunk mindenkit, hogy ha mégsem talál kedvére valót, szóljon: a büféből ilyenkor mindig előkerül müzli, felvágott vagy más finomság. A reggelihez tejet, kakaót és ízesített italokat kínálunk. A rendszer önkiszolgáló, mindenki annyit vesz el, amennyit jónak lát.

1000 kanál és barátai

Az ebédeltetés a legnagyobb kihívás. Szerencsére a Hangárban annyi asztal és pad van, hogy elférünk egyszerre mindannyian. A gyerekeknek nem kell sorba állniuk, csak tányért, bögrét, evőeszközt és szalvétát vesznek maguknak. Leülnek egy asztalhoz, és a mókusok tálakban kiviszik nekik az ételt. Mindenki annyit szed, amennyi jólesik neki. A tapasztalat azt mutatja, hogy sokkal kevesebb élelmiszer megy így veszendőbe, mintha kiadagolnánk. Lehet, hogy egy nyolcéves kissrácnak túl nagy egy egész szelet rántott hús, a kamaszok viszont hármat is befalnak belőle. Többször tartunk pizzanapot; akárhogy is nézzük, ez a gyerekek kedvence. Itt is többfélét rendelünk, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Vacsorára szendvicset, gyrost, hot dogot kínálunk.

80 kg banán naponta

Ha valaki napközben megéhezne, korlátlanul fogyaszthat gyümölcsöt: a büfé mellett több kosár almát, narancsot és banánt helyezünk el. Naponta elfogy 20 kiló minden fajta gyümölcsből. A nyári melegben sokszor mindannyian elfeledkezünk arról, hogy elég folyadékot igyunk. Ezért a tábor számos pontján ivókutak várják a szomjas táborozókat.

1 000 000 000 piros pont

A tábori étkeztetés fő központja a büfé, amely reggel 7-től este 10-ig van nyitva. Itt tároljuk a tartalék élelmiszert, és ide érkezik azoknak az ellátmánya is, akik valamilyen ételallergiában szenvednek. Külön rendelünk egy erre szakosodott étteremből meleg ételt a liszt-, tej- és cukorérzékenyeknek.

A büfében a gyerekek számlájára feltöltött pontokkal lehet vásárolni. A kínálatban szerepel jégkrém, üdítő, csoki és különböző kekszfélék. Minden szülő online nyomon követheti, mit vásárolt a csemetéje; kérésre napi limitet állítunk be.

77 kívánság percenként

A legfontosabb szempont, hogy senki ne legyen éhes. Arra kérünk mindenkit, hogy ha bármikor úgy érzi, neki éppenséggel nem jó az ebéd, a vacsora, azonnal szóljon, és adunk neki mást enni. Ha a nagyfiúk az esti foci után farkaséhesen jönnek le a pályáról, akár este tízkor is előkerül a felvágott, sajt, és kenyér.

Menü