Hányan alszanak egy szobában?

Táborhatás
PEOPLE TEAM tábor

Bizonyára felmerül benned néhány kérdés, amikor táborozásra adod a fejed, és ismeretlen helyre készülsz. Ezzel a cikkel megmutatjuk, milyen ellátásra és körülményekre számíthatsz, ha a PT nyári táborát választod.

Minden tábor más, ezért általános útmutató helyett most a PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti új generációs táborait ismertetjük számokban. A PT 1991 óta táboroztat, 2022-ben lépi át a tábor kapuját a 25 000. résztvevő. A helyszín ezúttal is a kecskeméti NJE Homokbányai Kollégium lesz, ahová bejárósan és ottalvósan is lehet érkezni. A kollégiumban 250 db 2 ágyas ikerszoba található, azaz kettőnél többen nem zsúfolódnak össze egy hálóban. A táborlakókra kétszobánként jut 1 zuhanyozó, 2 mosdókagyló és 1 kézmosós mellékhelyiség.

A PT 2022-ben három egyhetes turnust indít 17 téma köré szervezve, ezeknek az időpontjai: július 24–30., július 31. – augusztus 6., augusztus 7–13. A tematikus táborok minden esetben 5–10 fős témafoglalkozásokban valósulnak meg, így a mindennap 13.30-ig tartó órákon fel sem tűnik a több száz táborozó. A teljes infrastruktúra is ezt támogatja: a délutáni-esti programok alatt 30 000 m²-es parkosított területen, 6 sportpályán és egy 400 m²-es közösségi térben (Hangár) időzhetnek a gyerekek.

A szervezők naponta 2000 adag reggelit, ebédet és vacsorát készítenek el. Egy táboroztató jut 6 gyerekre, és 3 állandó tábori orvos van készenlétben a turnusok alatt. A táborban különleges egészségügyi kívánságokat is fogadnak, és 6 fajta ételallergiát kezelnek. Minden adott tehát a biztonságos táborozáshoz, az egyéb tapasztalatokról pedig a gyermektabor.info honlapján található élménybeszámolók tanúskodnak. A PT hivatalos weboldalán, ide kattintva jelentkezhetsz a táborok táborába.

Menü