Szabadon barátkozni

Keverve
PEOPLE TEAM tábor

A gyerekek szociális fejlődését nagyban támogatják a nyári táborok. Akár ottalvós, akár bejárós formában vesszük igénybe őket, a táborozás hozzájárul ahhoz, hogy a csemeténk megtanuljon ismeretlen környezetben boldogulni.

Mami, nyugi!

Sok szülő esik abba a hibába, hogy azt hiszi, gyermeke nélküle még a cipőjét sem tudja bekötni, sőt pár nap alatt az éhenhalás szélére kerül. A fiatalok azért is szeretik a nyári táborokat, mert ott szülői felügyelet nélkül élvezhetik a vakációt. A táboroztatók tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyerekek jó része szinte „felszabadul”, amikor megérkezik a táborba. Hiszen ott is vannak szabályok, de nem kell óránként ellenőriznie, megvan-e az összes zoknijának a párja, vagy ha aznap nem kéri, nem kell megennie az összes zöldséget.

Skacok, nyomás!

Egy tábor segít fejleszteni a gyerekek személyiségét és szociálisan érzékennyé teszi őket. Megtapasztalhatják a közösséghez tartozás élményét, és megtanulják, mit lehet és mit kell tenni azért, hogy mindannyian élvezzék az együttlétet. A tábori csapat csak akkor nyerheti meg a kupát, ha minden gyerek hozzátesz valamit a cél eléréséhez. A szakfoglalkozásokon csak akkor eredményes a projektmunka és készül el a film vagy táncbemutató, ha mindenki teljes erőbedobással dolgozik.

Gyuri, kérek egy cipőfűzőt!

Fejlődik a gyerekek problémamegoldó képessége, miközben sokat tanul másokról – és közben észrevétlenül önmagáról is. Egy táborban sokféle megoldandó szituáció adódik. Lemaradt valaki az ebédről? Sebaj, csak szólnia kell a büfében, és kap enni. Eltűnt a csapatzászló? Villámgyorsan készülhet egy újabb néhány lepedőből meg krepp-papírból. Elfogyott a fogkrém? Lehet kérni a szobatárstól vagy a táborvezetőktől.

Gyerekek, legyünk barátok!

Gyermekkorban legfontosabbak a barátok. Emberi kapcsolatainkat ebben az időszakban alapozzuk meg. Sokan szerzünk olyan lelki társakat, akik egész életünket végigkísérik. Nem ritka, hogy egy nyári tábor során találunk új barátokra. Egy országos szervezésű táborban hazánk minden szegletéből, sőt külföldről is szerezhet gyermekünk barátokat. A kapcsolattartás az internet világában nem okozhat gondot.

Gyerünk, válogassunk!

Legyen bármilyen irányú gyermekünk érdeklődése, szinte biztosan találunk a vágyainak és igényeinek megfelelő nyári tábort. Népszerű hobbi például a fotózás: ki ne szeretne egy számára kedves pillanatot, érdekes eseményt vagy egy szokatlan tárgyat megörökíteni? Természetesen a fotózás sokkal több annál, mint hogy megnyomjuk a „felvétel készítése” gombot. Ha igazán szép képeket szeretnék, érdemes a technikának legalább az alapjaival megismerkedni. Erre kitűnő lehetőség egy fotóstábor, ahol szakember vezetésével, kellemes körülmények között, játékos formában tanulhatják meg a gyerekek egy jó fénykép elkészítésének minden csínját-bínját. Amennyiben gyermekünk örökmozgó, használjuk ki ezt a tulajdonságát, és írassuk be egy, a testmozgást középpontba állító sport- vagy tánctáborba.

Menü