A tigris nyara Kecskeméten

Keverve
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Léteznek események, amelyeket egész évben várunk, és amelyeket nagy hiba kifelejteni a naptárunkból. Ilyen a karácsony, a nyári vakáció, a Sziget Fesztivál – vagy egy szuper tábor.

A tapasztalt táborozók tudják, hogy a PEOPLE TEAM (PT) nyári tábora a tuti: a 7–17 év közötti diákok témák tucatjai közül választhatnak, és az egyhetes turnusok során az adott téma ismerőjévé válhatnak, ha nem is szakértői szinten, de például a PT-s angoltábor hozzásegíthet a sikeres nyelvvizsgához, a színházi tábor a felvételihez, a kuktatábor által pedig megtanulhatják a résztvevők, hogyan dobhatnak össze könnyű és ízletes fogásokat. És ez még csak három a 17 témacsomag közül.

2022-ben 17 tábor 1 helyen

Lássuk, mely szekciókra lehet a fentieken kívül jelentkezni a február 15-én megnyíló regisztrációs oldalon: filmestábor, gamertábor, programozótábor, robotikatábor, dróntábor, 3D konstruktőrök tábora, brókerek és tőzsdecápák, játéktábor, fotóstábor, kézművestábor, írótábor, tudóstábor, sport- és tánctábor. A 17 téma lehetőséget ad arra, hogy a világ bármely pontjáról érkező iskoláskorúak egy (de több turnus esetén akár két vagy három) héten át együtt legyenek, okosodjanak, új barátokat szerezzenek, valamint életre szóló élményekkel térjenek haza.

Nem gond az eltérő érdeklődési kör, mivel a PT szervezői úgy alakították ki a 2022-es kínálatot is, hogy mindenki megtalálja a választékban az őt érdeklő foglalkozásokat – ezek napközbeni elfoglaltságot jelentenek, mindennap kb. 13:30-ig, utána pedig szabadon dönthetnek a gyerekek arról, hogy mit csinálnak a nap további részében. A testvérek, osztálytársak, barátok nem szakadnak el tehát egymástól, és együtt élhetik át a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb pillanatokat. A programok változatosak, egyaránt megtalálható köztük kígyósimogatás, csúszdaparkozás, vadaspark-látogatás és sportolási lehetőség.

Szállás, ellátás

A PT a tavalyihoz hasonlóan idén is három turnusban érhető el. Palotás Attila Ater, a PEOPLE TEAM táborainak fő szervezője elmondta, hogy július 24-én, július 31-én és augusztus 7-én kezdődnek a 7 napos, 6 éjszakás turnusok, amelyek bejárós és ottalvós változatban is igénybe vehetőek. A Kecskemét környékiek biztosan odatalálnak a helyszínre, de a távolabbról érkezők a Budapestről induló PT-s buszjárattal is eljuthatnak a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumába.

A kollégium kétágyas szobáiban lesznek elszállásolva azok, akik a bentlakásos verzió mellett döntenek. Hogy mire lehet még számítani? A legjobbtaborok.hu oldalán olvasható néhány résztvevő nyilatkozata – aki csak most ismerkedne meg a PT-vel, mindenképp érdemes utánajárnia, mik a korábbi táborlakók tapasztalatai.

1991–2022: 25 000 táborozó

A PEOPLE TEAM Alapítvány mögött álló csapat tagjai rutinos táboroztatóknak számítanak. 1991 óta dolgoznak azon, hogy a legkiválóbb nyári gyerekparadicsomot működtessék (kezdetben a Balaton környékén szervezték az első angoltáborokat, de néhány éve áttették székhelyüket a hírös városba); és 2022-ben fogja átlépni a tábor kapuját a 25 ezredik diák.

A gyerekek imádják a sokszínűséget és a szabadságot, a szülők pedig megnyugodhatnak, hogy legalább a vakáció néhány hetére jó kezekbe kerülnek gyermekeik. Erősen ajánlott program minden 18 év alattinak.

Menü