Ha az adó visszajár, azzal a gyerek is jól jár

Keverve
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Legyenek munkavállalók, ekhósok vagy katás vállalkozók, a gyermeket nevelő szülők jogosultak 2022-ben az előző évben befizetett adójuk egy részének a visszatérítésére. Háztartások százezrei lélegeztek fel a hírre, miután mindenkit megnyugtattak, hogy nem kell visszafizetni az egyszeri támogatást, és ha valaki el is feledkezett a VISSZADO-nyilatkozat kitöltéséréről, a személyijövedelemadó-bevallásban még igényelheti a visszatérítést. Mire költenek a magyar családok, akik – kétkeresős, átlagbérrel rendelkező háztartást tekintve – akár másfél millió forintot is visszakaphatnak az államtól?

Mire fordítják a támogatást?

Egy felmérés alapján az szja-visszatérítésre jogosultak mintegy egynegyede előre eltervezte, mire költi a kedvezményt. Sokan gondolkodnak lakásfelújításban, hiteltörlesztésben, illetve gyermekkel kapcsolatos kiadásokban, például egyetemi tanulmányok vagy nyelvtanulás finanszírozásában. Utóbbit nemcsak magántanárnál tehetik meg, de egy kisebb csoport tagjaként, a nyári vakáció idején is, ami egyben lehetőséget nyújt arra, hogy a szünidő alatti gyerekfelügyelet kérdését is kipipálják.

Hasznosan is telhet a nyár

A PEOPLE TEAM (PT) alapítványa 1991 óta szervez angoltáborokat. A jelenleg Kecskeméten, egyhetes turnusokban megvalósuló nyári tábor 7–17 éves diákokat vár július 24. és 30., július 31. és augusztus 6., valamint augusztus 7. és 13. között. A magyarul nem beszélő oktatók által levezényelt angolos foglalkozások mellett 2022-ben még 16 tematikus táborral készülnek a szervezők, így nemcsak idegennyelv-tanulás céljából érkező gyerekeket várnak, hanem olyanokat is, akiket érdekel a programozás, a színház, a fotózás, az irodalom vagy a sport. A teljes kínálat a PT honlapján, ide kattintva tekinthető meg.

Délelőtt tanulás, délután szabad programok

A PT foglalkozásai mindennap reggeltől körülbelül 13.30-ig tartanak, utána pedig tetszés szerint választhatnak a gyerekek az őket érdeklő programokból. Ottalvós és napközis változat is igénybe vehető, és a szülők beleegyezésével a gyerekek több turnuson is maradhatnak – ezzel három hét is aktívan, tanulással és új barátok szerzésével telhet a nyári szünet két hónapjából. A PEOPLE TEAM honlapján lehet jelentkezni a táborokra, mégpedig február 15-től (ez az adó-visszatérítés átutalásának határideje). Több gyermek érkezése esetén kedvezményes a részvételi díj, amely SZÉP-kártyával is fizethető. Gondolkodjunk előre, hol lenne jó helye gyermekünknek, és alapozzuk meg a jövőjét egy megfelelően kiválasztott táborral! A PT eddig mintegy 22 ezer fiatal vakációját tette boldogabbá, akik közül néhányan a legjobbtaborok.hu weboldalán számoltak be táboros tapasztalataikról.

Menü