Mindenki egy csapatként dolgozott

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Mit lehet tanulni egy gyerekeknek szánt főzőtáborban? Például egyes ételek elkészítésének módját, a fűszerek fajtáit és alkalmazását, valamint egy csipetnyi leleményességet. Magdi a PEOPLE TEAM nyári táborában járt, és pozitív tapasztalatokkal gazdagodott a Kecskeméten töltött egy hét alatt.

„Egyszer jártam a PT-ben, ez volt az első bentlakásos táborom. Meglepődtem, hogy milyen sokan voltunk, habár tudtam, hogy egy turnuson belül mintegy 30 téma szerint zajlottak a foglalkozások, a résztvevőket pedig kis létszámú csoportokba osztották.

A kuktatábor elnevezésű szekciót választottam. Más témakörök életébe nem láttam bele, de hozzánk, kuktákhoz sűrűn jöttek »látogatók«, azaz kóstolók. Főként azokat ettük, amiket mi készítettünk. Jó élmény volt, megtanultam például desszerteket és krémleveseket készíteni, amiket otthon egyedül is el tudok már készíteni. Mindenki egy csapatként dolgozott nálunk, és akkor sem estünk kétségbe, amikor a sajtkrémleves készítésekor, szóval menet közben derült ki, hogy nincs kenyér a pirított kockákhoz – gyors megoldásként pizzatésztával helyettesítettük.

A konyha jól felszerelt, a szállás pedig korrekt volt, az épületek karbantartottak. Tetszett a környezet. Szerettem a tűzfújókat és az esti programokat, a játékok közül a trollok városát. Szerencsére könnyű volt beilleszkedni és új barátokat találni még annak ellenére is, hogy eleinte senkit sem ismertem a táborban. Biztonságban éreztem magamat, a szüleim sem aggódtak miattam. Minden nagyon tetszett, szívesen jövök máskor is.”

A 30 éve működő PT-táborok 2022-es turnusaira hamarosan elindul a jelentkezés. Addig is érdemes figyelemmel kísérni honlapjukon és Facebook-oldalukon az aktuális híreket.

Menü