Ez volt életem legjobb tábora

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A PEOPLE TEAM új generációs nyári táborai évente akár három teljes héten át lefoglalják a 7–17 éves gyerekeket. Mindegyik tábori szekció más, mégis összehozza a fiatalokat, akik amiatt érkeznek a kecskeméti táborokba, hogy kikapcsolódva tanuljanak, no és hogy új barátokat szerezzenek. Nem véletlen, hogy a visszajelzések alapján a PT-be 100-ból 98 gyerek a következő évben is visszatérne. Nincs ezzel másként Szabina sem, aki a PT egyetlen kéthetes turnusán, a színházi táborban vett részt.

„Idén, 2021-ben voltam először. A legjobban az lepett meg, hogy milyen könnyen barátkoztak az emberek, szinte azonnal egy hullámhosszra kerültek egymással, pedig több százan voltak minden turnuson. Bátran ki merem jelenteni, hogy ez volt életem legjobb tábora.

A remek színésztanáraimmal azonnal összebarátkoztam, néhány csoporttársammal csak később került sor erre, viszont velük azóta is tartom a kapcsolatot. Nagyon sok mindent tanultam a színházról, amit később hasznosíthatok, ha elkezdem építeni a karrieremet. Remekül szórakoztunk, az egész elképesztő volt. Tulajdonképpen életre szóló közösség alakult ki, és nagyon hálás vagyok ezért.

A tábor végén bemutattunk egy előadást, aminek én voltam az egyik szereplője. Szerintem iszonyatosan jó lett. Az egész tábor fantasztikus volt, nem változtatnék rajta semmit. Egyedül azt sajnálom, hogy a színészetis programok túlsúlya miatta kevés szabad programon tudtam részt venni, de nagyon tetszett, amikor kígyókat hoztak, és a nyakamba vehettem őket.

Maga a tábor területe hatalmas, szerintem még nem is láttam az egészet, de nagyon zöld, ami jó pont, és a kedvenc helyem biztosan a Hangár, vagy hátul a trambulinos rész, ahol hinta is van. A szállás, azaz a kollégium tiszta és rendezett volt, elég nagy volt a hely kettőnk (én és a szobatársam) számára, ráadásul kedves szomszédaink voltak, akik sütit is adtak.

Ezeket tanultam a PT-ben:

1. Önmagamnak kell lennem ahhoz, hogy kapcsolatokat alakíthassak ki.
2. A tökéletes végkifejlethez (legyen az bármi) keményen meg kell dolgozni. Éjjel és nappal.
3. Nem szabad feladni, ha valami nem megy. Megpróbálkozni minden lehetséges opcióval, alakítgatni, újratervezni.
4. Megtanultam szép holdat rajzolni. Nem viccelek. Ez a legnagyobb büszkeségem.

Úgy érzem, hogy a PT-ben elsajátított ismereteket és tapasztalatokat az életem több területén tudom kamatoztatni: a baráti körömben, a színházban, az iskolában, és mivel gyógypedagógia szakra járok a gimnáziumban, gyakorlaton is átadhatom majd ezeket az információkat a gyerekeknek.

Voltak dolgok, amik átértékelődtek bennem a tábor során. Most már jobban odakoncentrálok, ha feladatom van, nem adom fel olyan könnyen. És mivel rengeteg új barátot szereztem, igyekszem velük is a lehető legtöbb időt tölteni. Már akivel tudom. Akivel nem, azzal nagyon sokat beszélek – mondjuk – videohívásban.

Az utolsó napon mindenkitől egyenként búcsúztunk el. Fájdalmas volt, de nagyon sok embert megöleltem, és megbeszéltük, hogy találkozunk még a jövő évi tábor előtt; ez jó érzéssel töltött el. A legtöbbjükkel tényleg találkoztam azóta, a többiekkel pedig tervezzük, hogy hamarosan összefutunk. A közös messengeres csoportunkat még mindig használjuk.”

Szeretnél jó élményeket és új barátokat szerezni? Akkor irány 2022 júliusában–augusztusában a PEOPLE TEAM valamelyik tábora!

Menü