Bár szét tudnék szakadni, hogy több helyen lehessek!

Kölyöknézet
PEOPLE TEAM tábor

Milyen egy nyári tábor, ahová szívesen visszajárnak a gyerekek? A legtanácsosabb a célközönséget magát megkérdezni erről. Ezúttal Zsani meséli el, mit tapasztalt a PEOPLE TEAM kecskeméti táboraiban, ahol kétszer járt idáig, de biztosan vissza fog még menni.

„Az első alkalommal annyi érdekesnek tűnő program volt, hogy azt kívántam, bár szét tudnék szakadni, hogy egyszerre több helyen lehessek. A második nyaramon sem kellett ez ügyben csalódnom, csak ekkorra már tudtam, mi érdekel igazán, így célirányosan az engem érdeklő programokon vettem részt.

Sport- és angoltáborban voltam. A sport azért tetszett, mert egész nap a szabadban lehettünk, és nemcsak fejlődtünk és erősödünk, illetve új mozdulatokat tanultunk, de mi választhattuk ki, hogy az egyes napokon mit csináljunk – ha 7 napból 6 napon röpizni akartunk, akkor ez történt, és nem erőltettek ránk semmi olyasmit, amihez nem volt kedvünk. Az angoltanárok pedig iszonyat jó fejek, és a szókincsem sokat fejlődött, ennek bárhol hasznát vehetem a későbbiek során.

Nem ismerőssel érkeztem a táborba, ezért a szüleim először féltettek, de azonnal megnyugodtak, amikor már a buszról írtam nekik, hogy máris lett egy barátom. A témafoglalkozásokon és a spontán feladatok alatt is könnyen barátkoztam. Ottalvós hétre érkeztem; egyszer a szobatársaimmal nem tudtunk viselkedni a környezetvédelmi előadáson, ezért a tanárunk beosztott minket szemetet szedni és segíteni a mókusoknak, de ezt egyáltalán nem büntetésként fogtuk fel. Nagyon jó buli volt, kaptunk szemétszedő csipeszes botokat, és azzal jártuk a PT területét, hülyéskedve, nevetve, miközben összeröhögtünk a velünk szembejövő táborozókkal. Amellett, hogy tettünk a környezetünkért, még jól is szórakoztunk.

Vegetáriánus vagyok, erre tekintettel voltak. A pizza és a vajjal párolt zöldségek voltak a legfinomabbak, a büfében kapható ételek közül pedig a pizzatallér. A kollégium épületei tiszták, rendezettek, és a környezet is szép. A programok közül az éjszakai csillagászat tetszett, valamint egy új képességet is elsajátítottam: megtanultam zsonglőrködni, amit mindenhol bevethetek, ha menőzni akarok, vagy csak unatkozom.

Sokkal nyitottabb, szociálisabb lettem, ezt a PT nyílt és elfogadó közösségének köszönhetem. Ez a legjobb tábor, ahol valaha is jártam.”

Menü