Móka, kacagás, monetáris ismeretek

Keverve
Gyerektábor a jövő brókereinek

Hallottál már a PEOPLE TEAM új generációs táborairól? Minden megtalálható itt, ami egy jó bulihoz hozzátartozik: játékok, strandolási lehetőség, szabad programok, esténként tánc és csapatversenyek, de meg kell említenünk a napközbeni ismeretterjesztő témafoglalkozásokat és a biztonságos táborozás alapkövetelményeit is (orvosok, tábori felügyelet, higiénia), de ezt főként a szüleid kedvéért írjuk, hogy tudják, jó helyre kerülsz, ha a nyári szünet egy részét a PT valamelyik táborában töltöd. Ezek egyrészt nagyon szórakoztatóak, másrészt úgy gazdagítanak új ismeretanyagokkal, hogy szinte észre sem veszed, mégis elmondhatod magadról, hogy értelmesen töltöd el a nyári szünetet – vagy legalábbis egy részét.

Mi köze az MNB-nek a Wall Street jövőbeli farkasaihoz?

2021-ben a Magyar Nemzeti Bank támogatta a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK néven futó PT-szekciót, amely során 13–17 évesek ismerkedhettek meg a pénzügyi alapfogalmakkal, az öngondoskodással és a pénzügyi tervezéssel, a tőzsdék működésével, valamint a valuta- és devizaárfolyamokkal. Minden egyes nap legalább egy vendégelőadó emelte a programok színvonalát és az elmondottak hitelességét, akik előtt a résztvevők bemutathatták a vállalkozásötleteiket. A hét végére összekovácsolódott egy jó csapat, akik tudatosabb jövőképpel és életre szóló élményekkel tértek haza otthonukba.

Lehet-e élvezetesen beszélni a bitcoinról?

Hát persze! Még a legszárazabbnak tűnő témák prezentálása is könnyed, így fejfájás nélkül értheted meg a gazdaság működését. Ha otthon még a zsebpénz beosztásáról sem beszéltek, a matekot pedig ki nem állhatod, akkor is megvan rá az esély, hogy potenciális pénzmágusként kerülsz ki a PT egyhetes cash flow és gazdasági táborából. Ahogy a többi tematikus táborban (a PT-ben van ezekből kb. 30, szóval érdemes csekkolnod az alapítvány honlapját), a pénzügyekre fókuszálóban is mindennap 13:30-ig zajlik „oktatás”, utána mehetsz a tábor területén belül, amerre látsz: vegyél részt érdekes workshopokon, sportolj, mérettesd meg magad egy vetélkedőn, csobbanj a csúszdaparkban, nézz filmet, kémleld távcsövekkel az égboltot, vagy kockulj a geekekkel.

Jövőre is lesz nyár és PT

A legjobb az egészben, hogy ha lemaradtál is az idei gazdasági táborról, attól még jöhetsz a 2022-esre. Tölts egy hetet (vagy többet, ha más téma is érdekel, illetve anyudék is áldásukat adják rá) jó társaságban, hasonló korú és érdeklődésű fiatalok körében a PEOPLE TEAM kecskeméti törzshelyén, az NJE Homokbányai Kollégium területén. Érkezz akár ottalvós, akár bejárós változatra, az étel-italra, a tuti programokra és az új barátságok számára garantáltan nem lesz panaszod. Továbbítsd szüleidnek a jelentkezési lapot, és mondd el nekik, hogy ezt kéred karácsonyra, szülinapodra vagy csak úgy – hiszen a te jólléteddel mindenki nyerhet.

Menü