Pénzügyek? Sima liba

Keverve
Kecskeméti gyerektábor tőzsdecápáknak

„Az a baj a sulival, hogy megtanítják, mi az a tangens, habár erre a tudásra nincs szükségem a mindennapokban” – gyakran fogalmaznak meg ehhez hasonló kritikát a matematikaórával és általában az oktatással kapcsolatban. Habár a tankönyvek példái manapság jobban alkalmazkodnak a célzott korosztály igényeihez, mint évtizedekkel ezelőtt, és játékos formában igyekeznek fogyaszthatóbbá tenni a feladatokat, a pénzügyi nevelés valahogy még mindig háttérbe szorul – pedig nem árt mielőbb elkezdeni.

Teszteld, mennyire vagy pénzügyileg tudatos!

Tedd a szívedre a kezedet, és válaszolj őszintén a feltett kérdésekre.

1. Kapsz zsebpénzt?

2. Előfordult már, hogy még aznap elköltötted a zsebpénzedet, ahogy megkaptad?

3. Kerültél már olyan helyzetbe, hogy például élelmiszer és valamilyen „luxuscikk” (például kütyü, mozijegy, új kiegészítő stb.) között kellett döntened, és utóbbit választottad úgy is, hogy emiatt napokig nem vehettél magadnak semmit a büfében?

4. Kértél kölcsön valaha pénzt?

5. Bizonytalan vagy abban, hogy az iskola elvégzése után hogyan tudnál fenntartani egy albérletet?

Ha a kérdések többségére nemmel feleltél, akkor vagy nem kapsz zsebpénzt, vagy igen szerencsés a hozzáállásod a financiális kérdésekhez. Ha azonban legalább három pontra igen volt a válaszod, érdemes lenne elmélyíteni releváns ismereteidet. Hogyan?

Válj tőzsdecápává!

Mondd meg a szüleidnek, hogy vonzanak a gazdasági témák, és szívesen részt vennél hasonló tematikájú foglalkozásokon, hogy felkészítsd magadat a nagybetűs életre. Hallottál már a PEOPLE TEAM nyári cash flow és gazdasági táborairól? Pont neked valók! Itt a téma szakértői, akik monetáris területen dolgoznak, fogják megértetni veled és iskoláskorú társaiddal, hogyan osszátok be a zsebpénzt, mit jelent hitelt felvenni, illetve miként működik a jegybank. Az, hogy a kecskeméti táborban minden flottul megy, a Magyar Nemzeti Banknak is köszönhető: a 30 éves múltra visszatekintő PT pénzügyi szekciója az MNB támogatásával valósul meg, ezáltal hozzájárulva a Z generáció versenyképes tudásának megalapozásához. Ennek nemcsak az itt megforduló gyerekek, de szüleik is örülnek.

Ekkor és itt találkozunk

A PT-táborok résztvevői egyszerre kapnak hasznosítható tudásanyagot és felejthetetlen buliélményeket. A délelőtti fejtágítást követően délutánonként szabad foglalkozásokon ismerkedhetnek meg társaikkal, a vendégelőadókkal és különféle tevékenységformákkal. Nem kell mindig kattognia a számológépnek a fejedben, egyelőre az is elég, ha feljegyzed a naptáradba, hogy Kecskemét, 2022. július 24. – augusztus 13.: ez alatt a három hét alatt három turnusra jelentkezhetsz, és 11 témára, amelyek közül a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK az, ami felkészít arra, hogy okos döntéseket hozz a jövőben. Ahogy az egyik táborlakó felelte arra a kérdésre, hogy hol tudja majd hasznosítani a nyári táborban szerzett tapasztalatokat: „Bárhol és mindenhol is.” Gyere, mert lehetséges, hogy egy jövőbeli startup vezetőjét vagy egy sikeres befektetőt tisztelhetnek a személyedben – a PT és az MNB gondoskodik az alapokról, a többi rajtad (is) múlik.

Menü