Zene és tánc! E kettő kell nekem

Témablokk
Tánctábor a PEOPLE TEAM-ben!

Yehudi Menuhin kezdeményezésére az UNESCO 1975-ben a zene világnapjává nyilvánította október 1-jét. A hegedűművész úgy gondolta, hogy a muzsika közelebb viszi az embereket egymáshoz, ezért arra buzdított, hogy október elsején rendezzenek zenei eseményeket, és ne csak koncerteket, hanem mindenhol, még az utcákon is szólaljon meg a zene. Nem csupán a zene az, ami összeköt: a tánc is közel hozza egymáshoz az embereket, és jó társaságot formál a művelőiből, tartózkodjanak a világ bármely részén.

„Táncolni kell, a zene majdcsak megjön valahonnan!”

A tánc az emberiség egyik legősibb kifejezési formája, amely elválaszthatatlan a zenétől. De míg a hangszereken játszásra nehéz műfajként tekintenek, addig a tánccal kapcsolatban elterjedt nézet, hogy mindenki képes rá, hiszen már a totyogók is ritmusra rázzák magukat. Az ösztönösség vitán felüli, ha azonban szeretnéd továbbfejleszteni tánctudásodat, és esetleg bemutatnád azt szélesebb közönség előtt, akkor elengedhetetlen a zene ritmusára történő koordinált mozgás megléte. Gyakorlat teszi a mestert, amennyiben pedig szeretnél jobban táncolni, íme néhány ötlet, hogyan fejlesztheted mozgáskultúrádat.

Tánctanulási ötletek pró és kontra

1. Elő az appokkal!

A leggazdaságosabb választás, ha letöltesz egy applikációt a telefonodra. Steezy, Pocket Salsa, Hip Hop Dance Workout, Just Dance Now – csak néhány a táncos alkalmazások közül. Habár ezek egy része ingyenesen is hozzáférhető, korántsem nyújtanak olyan érzést és bizonyosságot, mint ha valaki személyesen lenne melletted, és segítené a tanulásodat.

2. Tánciskola

Ha profivá akarsz válni, akkor megkerülhetetlen a tánciskolába beiratkozás. Vannak olyan helyek, ahol díjmentesen részt lehet venni az első órán, illetve különféle kedvezményeket nyújtanak. A szintednek megfelelő csoportba kerülnél, és a személyes kapcsolattartás miatt akár új kapcsolatokat is kialakíthatsz. Ajánlott rendszeresen járni, ha látványos eredményekben gondolkodsz.

3. Tánctábor

Amennyiben a rendszeresség helyett inkább időszakos programokat preferálsz, és fontos számodra a jó buli és a változatosság, valamint nem múltál még el 18 éves, tánctáborba is beiratkozhatsz szüleid engedélyével. Hátránya, hogy nem minden településen érhető el ilyen nyári tábor, azonban például a PEOPLE TEAM kecskeméti tánctáborában bejárós mellett ottalvós változatban is részt vehetsz, a délutáni-esti foglalatosságokat pedig te magad szabod meg. Nem kell elköteleződnöd egyetlen műfaj mellett, az egy-egy hetes turnusok alatt belekóstolhatsz a latin táncba, a salsába, a hiphopba és a show-táncba is. A tánc ráadásul csak egyike a PT-táborok mintegy 30 témájának, így ha a testvéred is eljönne, ő is biztosan talál neki tetsző szekciót (kattints ide a választék megtekintéséhez).

Táncolj önmagadért!

Fontos, hogy ne görcsölj rá, és ne versenyként fogd fel a táncot. Élvezd a zene ritmusát, az önkifejezést, a társaságot. „Nem próbálok másoknál jobban táncolni. Csak magamnál jobban” – mondta Mihail Barisnyikov világhírű balett-táncos.

Menü