Írj, játszd el, vagy rendezz drámát!

Keverve
Színésztábor Kecskeméten

Szeptember 21. a magyar dráma napja – ezen a napon tartották 1883-ban Madách Imre Az ember tragédiája című művének ősbemutatóját. A gyerekekkel nem csupán az olvasás vagy egy adaptáció megnézése szeretteti meg az irodalmat, hanem az is, ha a saját bőrükön megtapasztalva a művészeti folyamatot, alkotóként próbálhatják ki magukat. A különórákon kívül remek lehetőséget adnak erre a tematikus nyári táborok, közöttük pedig akad, amelynek jövő évi turnusaira már előre lehet foglalni helyeket. Érdekel, melyik táborról van szó? Olvass tovább!

Egy hely, sok lehetőség

A PEOPLE TEAM Alapítvány táborai 1991 óta nevelik szórakoztatva az iskolás korosztályt. Gyakorlati központú foglalkozásaikon minden gyerek, legyen 7 vagy 17 éves, kipróbálhatja magát a legkülönfélébb szituációkban, így belsővé téve az akár már az iskolapadban ülve megszerzett információkat, sok-sok új adalékkal, élményközpontú feldolgozási móddal megfűszerezve. A PT 2021-ben tíz témacsomagot és mintegy harminc szekciót kínált a fiataloknak a nyári szünet ideje alatt (júliusban és augusztusban, ottalvós és bejárós változatban egyaránt), ezek között pedig megengedett volt az átjárás.

Lássuk a kulturális PT-táborokat!

A PEOPLE TEAM művészeti tematikájú táborai között jövőre is helyet kap az egyetlen, kéthetes turnusban megvalósuló SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET tematika, amelyben fiatal színművészetis hallgatók tanítják majd a náluk néhány évvel fiatalabb színészpalántákat – ha nem csak leírva szereted a drámát, itt a helyed. Ha rendeznél, azt is kipróbálhatod, de a MOZGÓKÉP + MÉDIA filmtáborába is ellátogathatsz. A KREATÍVOK + MŰVÉSZEK táborai közül az élő irodalom és kreatív írás az a hely, ahol a jövő Szabó T. Annáit vagy Garaczi Lászlóit pallérozzák – ráadásul a táborban mindig van meglepetésvendég, így ne csodálkozz, hogy a két említett alkotó is tiszteletét tette már a PT-nél.

Szórakoztató képzés a jövő nemzedékének

A PT kecskeméti nyári táboraiban minden résztvevő megtalálja az érdeklődésének megfelelő foglalatosságot. Az irodalomtáborban nincs magolás, ellenben írhatsz novellát, verset, slam poetryt, haikut vagy ami csak közel áll hozzád. A forma és a műfaj is rajtad áll, a befogadók pedig értékelni és formálni fognak. „Tragédiának nézed? Nézd legott Komédiának, s múlattatni fog.” Nézd meg a PT honlapját ide kattintva, küldd tovább a barátaidnak, beszélj a szüleiddel, és gyere el a következő évben, mert sok élmény és fejlődési lehetőség vár rád.

Menü