Cápák a táborban

Keverve
Tözsdecápák tábor Kecskeméten

A gyerekek pénzügyi tudatossága általában olyan, mint a szüleiké – és ha a felmérések eredményeit nézzük, ez sajnos nem éppen hízelgő kijelentés. Fontos az, hogy gyermekünk be tudja osztani a pénzét? Zsebpénzt kap? Többet költene, mint amennyije van? Esetleg pont fordítva, úgy érezzük, hogy egy bróker veszett el benne? Bármi is legyen a válaszunk, egy gazdasági témájú nyári gyerektáborral nem fogunk mellé.

Financiális apropók kisebbeknek

A gyakorlatban a matekórán kívül nem különösebben esik szó az iskolán belül pénzügyi kérdésekről. A szülők egy része is hanyagolja a témát, pedig az általuk mutatott példától nagyban függ csemetéjük ez irányú viselkedése. Ha sem a suli, sem a család nem mutatja meg, hogy hogyan kell beosztani és megtakarítani, akkor a PEOPLE TEAM 2021-es, kecskeméti nyári táborai, azokon belül is a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK témacsomagja segít kiokosítani a gyerekeket az iskolai szünidő alatt. Itt a gazdasági alapfogalmakon kívül a felelős döntések fontosságával is megismertetik a résztvevőket, mindezt játékos formában. Természetesen nem maradhat ki a munka kérdése sem – gazdasági szakemberek és egyetemisták fogják élvezhető és gyakorlati példákkal illusztrálva megmutatni 7–17 éves táborozóknak, hogy mi fán terem az adó, a hitel és a befektetés.

Lányoknak is

Habár a gazdasági téma első blikkre férfiasnak tűnik, a PT-szervezők korábbi tapasztalatai alapján a lányok tették ki a jelentkezők harmadát. A lényeg az érdeklődés, a tudás pedig szinte magától fog rájuk rakódni, és hosszú évekre megalapozza monetáris hozzáállásukat. A tábor haszna tehát nem feltétlenül fog azonnal jelentkezni, de a későbbiekben – például albérletkereséskor, hitelkalkuláció, munkahelykeresés alkalmával – biztosan hatást fog gyakorolni.

Szabadon

Hogy ne csak a gazdasági témákról essen szó, a reggeltől kora délutánig tartó foglalkozásokat követően nem kötelező a saját kiscsoportban maradni – mivel a PEOPLE TEAM komplex táborokat kínál, még 10 téma és mintegy 30 szekció jelentkezői fognak ugyanazon a hatalmas helyszínen, a kecskeméti Homokbányai Kollégium területén táborozni, ahol délutánonként jól megférnek egymással a focizók, a kígyósimogatók, a beszélgetők, a strandolók és a gyümölcspultot végigkóstolók. A PT táborai idén is három turnusban, július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között elérhetők bentlakásos és napközis változatban. A színes programok miatt ismerős arcokkal is összefuthatnak a tavaly vagy tavalyelőtt táborozók, aki ugyanis egyszer megfordult a PT-ben, nem felejti el. A további témákról itt lehet olvasni, a jelentkezési lap pedig ide kattintva érhető el.

Menü