Miért eszi meg a kutya a fogkefét?

Keverve
Ottalvós és napközis zöld tábor Kecskeméten

És mindezt egy táborban? Előfordulhat ugyanis, hogy egy nyári táborban találkozunk állatokkal, különösen, ha az szabadtéri foglalatosságokra épít. Ilyenek a PEOPLE TEAM kecskeméti, új generációs táborai is, amelyeknek a több tucat meghívott vendége között akad etológus – és ennek megfelelően kutya is. Sőt, a táborok fő szervezőjének is van négylábú házi kedvence. Egyik évben rákattant a fogkefével vonuló gyerekekre, akik örömmel játszottak vele, így az sem keltett megütközést, hogy az egyik fogkefe a kutya szájában végezte – a mentolos íz és a jókedv garantált abban a táborban, amelyik a gyerekeken kívül az élet és a szabadság szeretetének népszerűsítését is célként tűzte ki: ez a PT.

Kiscsoportban és együtt

A PEOPLE TEAM 2021-ben, fennállásának 31. évében 11 témacsoportot kínál a 7–17 éves diákoknak. A témákon belüli mintegy 30 szekció kedv szerint átjárható, így a zöld táborba jelentkezők akár régészkedhetnek is, vagy a filmtáborba érkezők youtuberkedhetnek, ha úgy tartja kedvük. A napközis foglalkozások első napján érdeklődés, kor és felkészültség alapján 4–15 fős csapatokba osztják az egyes nyári táborokban részt vevőket; a kiscsoportos óráknak köszönhetően minden kérdésre válaszolnak a programot vezető pedagógusok, valamint a fiatal segítők (az úgynevezett mókusok, akik közül sokan néhány évvel ezelőtt maguk is táborlakók voltak). Délutánonként szabad a vásár: lehet versenyezni, meghallgatni egy érdekes előadást – ilyen a fent említett etológusé is –, strandolni, pihenni vagy a turnus többi résztvevőjével ismerkedni.

Forró nyár, pazar foglalkozások

A nyár lehetőséget ad arra, hogy ne csak pihenjünk, művelődjünk, de bepótoljuk az év közben elmaradt személyes kapcsolattartást is. Hol lehetne új barátokat szerezni, ha nem egy nyári táborban? Idén a következő egyhetes PT-turnusokban lesz erre lehetőség: július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14. Többek között angoltábor, informatikatábor, színházi tábor, főzőtábor, játéktábor, cirkusztábor és gazdasági tematika várja az ország (világ) minden tájáról érkező, élményközpontú ismeretelsajátításra és új barátokra vágyó fiatalokat, akik a helyszínen – Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégium – belül mehetnek, amerre látnak: lesznek animátorok által vezetett csapatversenyek, műhelymunkák és esti rendezvények, így a végére az sem kizárt, hogy mindenki mindenkinek az ismerősévé válik.

Jelentkezz, mielőtt betelnek a helyek!

A Covid harmadik hullámának végével meglódult a nyári táborok iránt érdeklődők száma – a PEOPLE TEAM-mel sincs ez másként. A bejárós és ottalvós változatban egyaránt igénybe vehető programsorozat jelentkezési lapja ide kattintva érhető el. A tábor díja SZÉP-kártyával is fedezhető, testvérkedvezmény érvényesíthető, az ár pedig tartalmazza a napi háromszori étkezést, a korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást, bentlakásos verzió esetén a szállást (kétágyas kollégiumi szobában; a testvérek és a barátok kérhetik, hogy együtt legyenek elhelyezve). Javasolt már ekkor feltüntetni az esetleges allergiákat, ételérzékenységet, mivel a tábor szervezői ezekre is figyelnek. Az orvosi felügyelet, a kulturált tisztálkodási lehetőség és a rendszeres fertőtlenítés természetesen garantált, ahogyan az egy nagy múltú tábortól elvárható. Biztonság, szórakozás, tanulás, kapcsolatok – minden egy helyen, Kecskeméten, idén július 25. és augusztus 14. között.

Menü