Legyél te is feltaláló!

Témablokk
Erdőben jártak a gyerekek a PEOPLE TEAM napközis táborában

Június 13-án ünnepeljük a feltalálók napját, Magyarországon 2009 óta számít jeles napnak ez az alkalom. És miért ekkor emlékezünk meg a magyar feltalálókról? Mert az első magyar Nobel-díjas, Szent-Györgyi Albert biokémikus pontosan 80 évvel korábban jelentette be a C-vitamin-tartalmú készítmények előállításának eljárását.

Zsebedben egy szabadalom?

Úgy érzed, ha nem is egy újabb vitaminnal, de valami mással te is hozzá tudnál járulni országunk és a világ jobbá tételéhez, esetleg még nem tudod, hogy miben vagy tehetséges, de szeretnéd kibontakoztatni a benned rejlő Irinyi Józsefet vagy Rubik Ernőt, illetve nem vagy még 18 éves? Akkor gyere el a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborainak egyikébe. 2021-ben a július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. közötti turnusokban érhetők el az új generációs táborfesztiválok, bentlakásos és napközis verzióban egyaránt.

Te vagy a jövő

A PT idén is tárt kapukkal várja a tudóspalántákat TECH + JÖVŐ témacsomagjának kínálatával, ami a következő szekciókat rejti magában: informatikatábor, robotika és programozás, drónépítők és -pilóták, Te vagy a jövő, Így működik. Klikk ide, és tudj meg többet róluk!

Kérdezz-felelek

Tegyük fel, hogy nem tudod, mi leszel, ha nagy leszel, de rengeteg kérdésed van, amelyek a világ működésére vonatkoznak. Némelyik egészen apró dolgokra irányul, a környezeted mégsem tudja megválaszolni azokat. Például hogy miért nem úgy repül egy drón, mint egy madár, vagy mitől mozog a motor. Jó hír, hogy a PT táboraiban ezekről is lerántják a leplet. És ha bonyolultabb dolgokra vagy kíváncsi, gyere, és hozd a listádat! Mert csak úgy lehet építkezni, ha kíváncsi vagy, és értő fülekre találsz. A TECH + JÖVŐ kapcsolódó témáinak képlete igen egyszerű: jövő = technológia, gyerekek = jövő, ergo gyerekek = technológia. Világos? Ide kattintva jelentkezz, mielőtt elfogynak a helyek.

Menü