Rohamosan telnek a táborok

Keverve
Táborozás a PT gyerektáborában

A PEOPLE TEAM nap mint nap arra készül, hogy idén is gyerekzsivaj töltse meg a kecskeméti campust. Normál helyzetben júniusban már tömegével érkeznek a jelentkezések. Úgy tűnik, 2021-ben legalább valamennyire tényleg visszatértünk a régi életünkhöz: a szülők a beoltottak magas számának köszönhetően bizakodással fordulnak a nyár felé. 2021 nyarán is lehet ottalvós táborokat rendezni. A jelentkezések pedig csak jönnek és jönnek és jönnek…

Óvatosan

Talán jó néhányan azért nem küldték el a jelentkezésüket eddig, mert tartanak tőle, hogy vis maior esetén nem kaphatják majd vissza a befizetett előleget. Aki ismeri a PT-táborok működését, jól tudja, hogy a vezetés eddig is maximálisan rugalmas volt az előlegek, illetve tábordíjak visszafizetését illetően. „Ha a gyerek bármilyen okból nem jelenik meg a táborban, a teljes befizetett összeg visszajár. Nem szeretnénk, hogy bárki is miattunk emlékezzen vissza rossz szájízzel a vakációjára” ­­– nyilatkozta Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány táborainak alapítója.

Partnerként

A PT-nél nemcsak beszélnek róla, hanem a gyakorlatban is mindenkinek fontos a partneri, sőt baráti viszony a gyerekekkel és a szülőkkel. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy az elmúlt 30 évben vagy százszor előfordult már, hogy a hajdani táborozó felcseperedve sem tudott vagy akart elszakadni ettől a közegtől, és tanárként vagy animátorként tért vissza a mozgalmas PT-s, nyári hétköznapokba.

Felszabadultan

Egy ilyen időszak után a szülőknek és a cégeknek egyaránt érdekük, hogy legalább nyáron le tudják tenni valahova a gyerkőcöket. A jövőbeli résztvevők szintén tűkön ülnek, és ha rajtuk múlna, azonnal csomagolnának, csak hogy végre megint a kortársaik között lehessenek és újabb kalandokban legyen részük.

Dömping

Minden bizonnyal lesznek olyan szülők, akik majd hiába a sírás-rívás, még idén sem fogják táborba engedni a gyerekeiket a járványhelyzetre hivatkozva, viszont jönnek majd helyettük olyan friss táborozók, akiknek eddig nem adódott lehetőségük vagy kellő szülői hátországuk, hogy megtapasztalják ezt az élményt.

Az elmúlt évben több tábor is bedobta a törölközőt a bizonytalan helyzet miatt és az elmaradó előlegek hiányában, így tényleg csak idő kérdése, mikor indul meg a harc a fennmaradó helyekért. Az már most világosan látszik, hogy biztos kevesebb hely lesz, mint amennyi gyerek szeretne táborba menni.

Számolgatva

Nem nehéz kiszámolni, hogy a kialakult helyzet nyomán akár az év felében is magukra maradhatnak a családok a gyermekmegőrzés kérdésével. Ráadásul sokaknál a nyáron kivehető szabadnapok száma is jóval a sok éves átlag alá került, vagyis valós elképzelés, hogy a tábor jelenti majd az egyetlen megoldást, hogy a fáradt felnőtt agy és lélek végre kiszellőzhessen. Ráadásul a PEOPLE TEAM táboraiban minden gyerkőc értelmesen töltheti el az időt: szórakozás közben tanulhat, fejlődhet.

Biztonságosan

A gyerektáborokban eddig is magasak voltak a higiénés követelmények. Nyilván eddig is mindenki megpróbálta elkerülni, hogy a vidám napokat beárnyékolja egy mindenkin végigsöprő vírus.

2021-ben a táboroztatóknak védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük a részvételhez. A gyerekeknek természetesen nem.

Ezen a nyáron a tábori engedélyeket valószínűleg friss pontokkal kiegészített egészségügyi feltételrendszerhez kötik majd, illetve nagyjából a tavalyi kikötések lesznek érvényben vagy maradnak ajánlottak. Ezek Covid-függetlenül is jó szolgálatot tettek múlt nyáron: a gyerekközösségekben szokványos megbetegedések is lényegesen kevesebb alkalommal fordultak elő.

A PT-ben – ahogy a táborokban általában – eddig is kötelező volt a szülői nyilatkozat, amellyel a gyerek megfelelő egészségi állapotát igazolták. Van egy tippünk: alig várjátok, hogy ezeket az igazolásokat a táborvezetők kezébe nyomhassátok! És igen, ők meg alig várják, hogy begyűjthessék őket tőletek…

Menü