Ahol alap a sokszínűség: irány a PT nyári tábora!

Témablokk
A PEOPLE TEAM-tábor

Május 21-én van a kulturális fejlődés és sokszínűség napja. Az eltérő kultúrákat az iskolai oktatás során is igyekeznek közelebb hozni, hiszen a kapcsolódó ismeretek átadásával különböző nyelvekbe, nemzetiségekbe, vallásokba engednek betekintést. Nem elég azonban a papírszagú tudás: ha szeretnél minél több kultúrát megismerni, akkor tanácsos kiszabadulnod az iskolapadból és az internet világából, és a nyakadba venned a világot.

Ezért jó a multikulturális nevelés

Nem azt mondjuk, hogy vedd fel a hétmérföldes csizmát, és fogd a batyudat, hanem hogy találj olyan programokat, amelyek során testközelből tapasztalhatod meg, milyen sokszínűek vagyunk mi, emberek. Nem az UNESCO érdeke, hogy felfedezd a világot és társaidat, hanem a tiéd. Gondoltál már arra, hogy minél több embert értesz meg, annál jobban elboldogulsz egy multikulturális környezetben – ami később, a munkavállalás során is hasznos lehet? Vagy arra, hogy egy idegen nyelv elsajátítása mekkora értéknek számít? Hogy minél több országból szerzel barátot, annál több helyre látogathatsz el, amennyiben te is felkínálod ugyanezt a lehetőséget az új ismerősödnek, és még coachsurfing app sem kell hozzá?

Célállomás: Kecskemét

Mindezért nem szükséges külföldre menned. Elég, ha megbeszéled a szüleiddel, hogy idén nyáron a 7–17 évesek nyári táborfesztiválján, a PEOPLE TEAM kecskeméti táboraiban szeretnél eltölteni egy-két hetet, jelentkeztek az itt található jelentkezési lapra kattintva, majd fogod a motyód, és elindulsz a PT július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. közötti turnusainak valamelyikére (vagy mindegyikére, ha az ősök is beleegyeznek).

Témák, programok és emberek diverzitása

Az idén 31 éves PEOPLE TEAM Alapítvány 2021-ben is tíz témacsomaggal és két tucatnál is több témával várja a gyerekeket, érkezzenek a világ bármely tájáról. Aki a nyelvtudását szeretné pallérozni, várják a magyar és az angol mint idegen nyelv táborai. A sport-, a tánc- és az akrobatikatáborok univerzálisnak nevezhetők. Magyarul folynak a képzések a színjátszó, az egyéb művészeti, a technikai és a főzőtáborokban. A táborok mind napközbeni – kiscsoportos – elfoglaltságot jelentenek: a szervezők meghatározzák azt, hogy előzetes választásod szerint milyen programokon veszel részt reggeltől kora délutánig, hogy utána azt csináld, amihez éppen kedved van. Beszélgess, bulizz, versenyezz vagy strandolj kedvedre a többiekkel, cseréljetek e-mail-címet, és találkozzatok jövőre ugyanitt! Legyél bármilyen érdeklődésű, bőrszínű vagy vallású, ha 7 és 17 év közötti vagy, várnak a PT táborai, ahol a békés egymás mellett élés nem csupán marketingduma, hanem a mindennapok része.

Menü