Egymással és egymásért

Keverve
PEOPLE TEAM-táboros csoportalakítások

Május 16. a békés egymás mellett élés világnapja (International Day of Living Together in Peace). Ha nem hallottál még róla, az azért lehet, mert viszonylag friss ünnepről van szó: az ENSZ közgyűlése 2017 decemberében jelölte ki a jeles alkalmat, amely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a béke és az erőszakmentesség fontosságára. A toleranciára és szolidaritásra nevelést nem lehet elég korán elkezdeni – a gyerekeknek az iskolai érzékenyítés mellett érdemes szabadidős programokon részt venniük, ahol kiszakadhatnak megszokott környezetükből.

Miért jó új emberekkel megismerkedni?

Minden ember más. Ha az iskolában ugyanazokkal az arcokkal is vagy összezárva, délutánonként még mindig elmehettek a barátaiddal vagy a szüleiddel olyan helyekre, ahol új ismerősöket szerezhetsz. Félreértés ne essék, nem kell mindenkit szeretned, de azzal, hogy találkozol más nézőpontokkal, kultúrákkal, esetleg idegen nyelvekkel, te magad is nyitottabbá és elfogadóbbá válsz.

Egységben az erő

Képzeld el, hogy van olyan fesztivál, ahová csak gyerekek mehetnek el. Ne valamiféle posztmodern A Legyek Urára gondolj, hanem egy szórakoztató nyári táborra. Olyan új generációs táborra, ahol a saját szemeddel és kezeddel tapasztalhatod meg a természeti jelenségeket, a kütyükészítést, a bulit és ami csak jólesik. 2021-ben is három turnussal várnak a PEOPLE TEAM szervezői: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. Ha 7–17 éves vagy, itt a helyed, legyen akármilyen a nemzeti, politikai, vallási vagy kulturális hovatartozásod – meglátod, sokkal jobb egy ezerarcú közösség tagjának lenni, mint otthon kuksolni a számítógép előtt. Sőt, jövőre is vissza akarsz majd térni.

Szabad a választás

Érdekeljen bármilyen téma, a PT táboraiban megtalálod, amit keresel. A harmincféle tábor tíz témacsomag köré szerveződik, amelyek a következők: NYELVEK + ORSZÁGOK, MOZGÓKÉP + MÉDIA, TECH + JÖVŐ, CIRKUSZ + AKROBATIKA, JÁTÉK + KALAND, KREATÍVOK + MŰVÉSZEK, SZÍNHÁZ + SZÍNÉSZET, KUTATÓK + KALANDOROK, KUKTÁK + CUKRÁSZOK, MOZGÁS + RITMUS. Számíthatsz rá, hogy sok résztvevő lesz, de a kiscsoportos és főként szabadtéri foglalkozások miatt lehet, hogy ez fel sem fog tűnni a délelőtti foglalkozások során. Délutánonként és este pedig szabad a pálya: gyere, és vegyél részt a PT csapatversenyein, vízi csatázz a medencében, tanulmányozd a csillagos eget, vagy beszélgess kedvedre – meglátod, bármilyen légy is, nem vagy egyedül. Elfogadnak, ha te is elfogadod a másikat; így szép ez a világ. Kattints ide, és nézd meg, mire számíthatsz a PT-től!

Menü