Egy ízig-vérig európai tábor

Keverve
PEOPLE TEAM-es tanárok egyetemisták, akik könnyedén megértik a szót a gyerekekkel

Május 9-én ünnepeljük Európa napját. 1950-ben ezen a napon tárta a világ elé Robert Schuman francia külügyminiszer az első, nemzetek feletti európai intézmény tervét, amely a mai Európai Unió alapjának tekinthető – ez volt az úgynevezett Schuman-terv, valamint az Európai Szén- és Acélközösség, de ezekről talán hallottál már történelemórán. Ahogyan azt is megfogalmazhattátok már, miért jó, hogy az EU részesei vagyunk.

Neked mit jelent európainak lenni?

Összetartozást, sokszínűséget, utazást, netán külföldi munkavállalási lehetőséget? Meglehet, hogy ahány ember, annyi szempontot talál hangsúlyozandónak önnön európaiságában, illetve egy nemzeteken átívelő összefogásban. Az azonban nem vitatható, hogy a nyelvtudás hatalom, és minél több nyelven megértetjük magunkat, annál kevésbé leszünk elveszettek a világban, valamint annál jobban átérezhetjük mások kultúráját és gondolkodásmódját. A gyakorlat azt mutatja, hogy pusztán a tankönyvekből nehéz olyan szintre fejleszteni a nyelvtudást, hogy az az országhatárainkon kívül is megállja a helyét. De akkor hol lehet jól megtanulni – mondjuk – angolul?

Idegennyelv-táborok: magyar és angol a PT-ben

Az EU-nak 24 hivatalos nyelve van, ezeknek része a magyar és természetesen az angol is – utóbbi a világ negyedik, legtöbb ember által beszélt nyelve. Ha 7–17 éves vagy, szeretnél megszólalni idegenek előtt angolul, és nem csak a suliban vagy a négy fal között gyakorolni, netalán nem magyar nemzetiségű vagy, és töröd a magyart, akkor el kell töltened legalább egy hetet a PEOPLE TEAM nyári nyelvtáboraiban. Az idei turnusok július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között érhetők el. Kattints ide, és tudj meg többet a NYELVEK + ORSZÁGOK témacsomagról!

Szabadság, egyenlőség, testvériség

A PT táboraiban napközben a választott tematika szerinti foglalkozásokon vehetsz részt, délutánonként pedig csak rajtad áll, mivel töltöd az idődet. Barátkozni szeretnél? Továbbra is a tanult nyelven beszélgetnél? Vagy inkább leheverednél a fűbe egy tál gyümölcsöt majszolva, esetleg állatokat simogatnál, kosaraznál vagy versenyeznél? Rajtad áll – tedd azt, ami jólesik, mert a PEOPLE TEAM táboraira a befogadás és a szabadság a jellemző (addig, amíg ezzel nem veszélyezteted önmagad vagy mások testi vagy lelki épségét). Legyél bármilyen anyanyelvű, bőrszínű, vallású vagy gondolkodású, ha még nem múltál el 18 éves, a gyerekek nyári táborfesztiválján a helyed. Tapasztald meg a saját bőrödön, milyen érzés európainak, önfeledtnek és egy jó közösség tagjának lenni, mindezt egy új generációs táboron keresztül, ahol még a szervezők is fiatalok és jó fejek. A jelentkezési lapot itt éred el. Vár a PT!

Menü