Éljen a magyar sport!

Keverve
Foci a PEOPLE TEAM-táborban, Kecskeméten

Az ezredforduló óta ünnepeljük a magyar sport napját, minden év május 6-án. Azért erre a dátumra esik a jeles alkalom, mert a legrégebbi magyar sportegyesület, a Magyar Athletikai Club (MAC) 1875-ben ekkor rendezte meg a kontinens első szabadtéri sportversenyét. Kérdezzünk meg bárkit arról, hogy mely területeken érnek el nemzetközi sikereket hazánkfiai, szinte biztos, hogy a sportot az elsők között fogják említeni. A Wikipédia szerint a nyári olimpiákon szerzett, a NOB által elfogadott 491 éremmel Magyarország a legeredményesebb olyan nemzet, amely még nem rendezett olimpiát. Ehhez az is szükséges, hogy már gyermekkorunkban fogékonnyá váljunk a testmozgás szeretetére. Az sem árt persze, ha van hol felkészülnünk, gyakorolnunk.

Sportoló gyerekek

Ha különórákra és edzésekre jársz, kapiskálod, miről beszélünk. De ha nem szereted a testnevelésórákat, tudd, hogy ez még nem jelenti azt, hogy nincs olyan sportág, amelyben ne lelnéd örömödet, illetve ne lennél jó benne. Számos olyan mozgásforma létezik, amely egyszerre tesz fitté, energikussá és kiegyensúlyozottá. Lássunk ezek közül néhányat: tánc, úszás, foci vagy amerikai foci, jóga, tenisz, kondizás, karate, kosár-, fal-, kézi- vagy röplabda. Képzeld el, hogy ezeket mind kipróbálhatod egyetlen nyári táborban, ahol érdeklődés és kor szerint más-más gyakorlatokat végezhetsz, és szabadon átjárhatsz a sportágak között. Ha a napközbeni 2×90 és 1×60 perces foglalkozások nem volnának elegendők, utána is frizbizhetsz, trambulinozhatsz, vagy a medencében pancsolhatsz, illetve egzotikus sportokkal is megismerkedhetsz a vendégelőadók jóvoltából.

Hol? A PEOPLE TEAM táborában

A 7–17 évesek nyári táborfesztiváljának egyik nagy témája ezúttal is a sport és a tánc lesz. Sőt, 2021-ben, az immár 31. éve szervezett rendezvénysorozatban egy újdonság is bemutatkozik: ez pedig nem más, mint a cirkusz- és akrobatikatematika. Idén is három turnusra jelentkezhetsz: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. Kattints ide, és olvass többet a táborokról, amelyek eddig 22 ezernél is több gyerkőc nyarát tették felejthetetlenné.

Mire tanít a PT sporttábora?

Nyerni és veszíteni. Csapatban dolgozni. Kitartást és önuralmat fejleszt, no és boldogsághormont szabadít fel. Ha nem érzed magad a jövő olimpikonjának, akkor pláne gyere el, és meglátod, van esélyed – legyőzheted saját kishitűségedet, mivel a testmozgás az önbizalmat is építi, a szakoktatók pedig tudják, merre tereljenek. Mire vársz még? Szólj a szüleidnek, hogy segítsenek jelentkezni, és döntsd le a magadban felépített korlátokat, bajnok!

Menü