Áció… Káció… Vakcináció

Keverve
Találkozás a régi PT-s barátokkal

A felnőtt lakosság körében a beoltottak száma hamarosan eléri a 4 milliót. A gyerekek számára is sokat jelentenek a karantén utáni nyitás egyes lépései. A cukrászdák teraszain már el lehet nyalni egy fagylaltot, az iskolákban találkozhatnak társaikkal. Még egy kardinális kérdés nyitott számukra: engedélyezik-e a nyári táborokat? Az oltási program előrehaladtával méltán bízhatnak a pozitív válaszban.

Már az iskola vége…

…előtti hetekben megkezdik a családok a felkészülést a szünidőre. 10 hétre megoldani a gyermekek felügyeletét nem egyszerű. Fontos szempont az is, hogy a kikapcsolódás mellett hasznosan és tartalmasan teljen a nyár. Egy bentlakásos tábor mindkét követelménynek megfelel. A tematikus táborok ma már minden érdeklődési kört és igényt kielégítenek.

Sportos

Az iskolás korosztály sokkal kevesebbet mozog, mint a korábbi generációk. A számítógép előtt töltött idő gerincproblémákhoz, elhízáshoz vezethet. De rányomja bélyegét a fiatalok mentális állapotára is. Ezért kiemelten hangsúlyos, hogy a gyerekek legalább a nyári szünetben minél többet mozogjanak. A legkülönbözőbb sportágakban találhatunk nyári táborokat: a vitorlázástól kezdve a focin át az általános sporttáborokig. Nem csak a különböző sportok jelentenek aktív kikapcsolódást. Az erőnlét javítására alkalmasak nép- és egyéb, modern táncokat tanító táborok, ám a legelszántabbak a cirkusz és akrobatika rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek.

Alkotós

A hosszú és monoton iskolai napok után a kreatív alkotómunka segíti leginkább a rekreációt. A művészeti táborok tárháza kimeríthetetlen. Legyen szó festésről vagy rajzolásról, fotózásról vagy filmezésről, irodalomról vagy színjátszásról. Sőt, a főzés is ide tartozik, hisz a konyhaművészet remekei felérnek bármely műalkotással.

Gondolkodós

Sok gyerek már kisiskolás korában igazi tudóspalántának számít. Kémcsövek és ásványok között, vagy a számok világában érzi magát igazán otthon. A növények és állatok egyenesen lenyűgözik. A dinoszauruszokról felnőtteket megszégyenítő tudással rendelkezik. Az ilyen gyerekeknek találták ki a régészetet és természettudományos ismereteket kínáló táborokat. A matematika kedvelői a logikatáborokban ravasz feladványokon törhetik a fejüket.

Szerelős

Sok szülő kétségbe esik, mert képtelen rávenni csemetéjét, hogy kapcsolja ki a számítógépét. Erre is van megoldás: a programozó táborokban nem a lövöldözős játékoké a főszerep. 3D tervezés, robottervezés, drónépítés és videóblogok készítése is elérhető. Az ülve töltött órákat pedig kompenzálja a rengeteg szabadidős program, a barátok és a végeláthatatlan élménydömping.

Idén nyáron különösen…

…sokat számít, hogy a gyerekeknek alkalmuk legyen legalább részben bepótolni a járvány alatt elmaradt közösségi programokat. Mi lenne erre alkalmasabb egy vagy több nagyszerű nyáritábor-élménynél? Rajtunk, felnőtteken és a felelősségteljes gondolkodáson is múlik, megfelelő lesz-e nyárra az átoltottság, és ezáltal megtarthatók-e a nyári táborok.

Legyen végre a gyerekeknek is igazán jó nyaruk!

Menü