A víz örök

Témablokk
Vízicsatát rendeztek a PEOPLE TEAM-tábor udvarán

A szeszélyes áprilisi időjárás ellenére biztosak lehetünk abban, hogy eljön a nyár és vele együtt a nyaralás. A családok igényei sokfélék: vannak, akik a városlátogatásokat, mások a falusi turizmust részesítik előnyben. Sokan kedvelik a hegyvidéki túrákat, ám a legtöbben olyan üdülőhelyet választanak, ahol elérhető közelségben van bármilyen vízpart vagy fürdő.

Minden együtt

A családi nyaralás elengedhetetlen programja a fürdőzés. Magyarország bővelkedik termálvizekben, és ezt a turizmus minden szereplője igyekszik kihasználni. Sorra újítják fel a fürdőket. Az öltözők, közösségi terek és medencék renoválása mellett helyet kapnak új funkciók és szolgáltatások is. A wellnessrészleg, a szaunavilág, a masszázs és az egyéb szolgáltatások ma már nem hiányozhatnak egyetlen létesítményből sem. Ahol lehetőség van rá, csúszdaparkot és gyermekmedencéket alakítanak ki. A pancsolókat a legkisebbek élvezhetik.

Felüdülés forróságban

Nemcsak a korszerű fürdők, hanem a vízpartok is felüdülést nyújthatnak a kánikulában. A Balaton és a Tiszta-tó mellett, nagy folyóinknál is rengeteg homokos partot találhatunk. A fizetős fürdőhelyek jobb infrastruktúrával rendelkeznek. Az alapszolgáltatáson kívül (öltözők, mosdó), akár büfét és csónakkölcsönzőt is igénybe vehetünk. A természetes vizek és friss levegő merőben más élményt adnak, mint egy beltéri medence.

Tábor régen

A családi vakáció után felmerül a kérdés, mit csináljon a gyerek a szünidő fennmaradó részében. Jó megoldás lehet egy nyári tábor. Ha „táborra” gondolunk, legtöbbünknek a balatoni nyarak jutnak eszébe. A törölközőt a vállunkra vetve, papucsban vonultunk a strandra, és egy labda elég volt az egész napos mókához. Ebédre megfelelt egy fagyi, egy lángos vagy a hűtőtáskából előkerült szendvics.

Tábor most

A XXI. századra megváltoztak mind a szülők, mind a gyerekek igényei. A fürdőzés továbbra is fontos része a kikapcsolódásnak, de már nem lehet ez az egyetlen program. A szaktáborok térhódítása megállíthatatlan. Továbbra is a legkedveltebb az idegen nyelv és a számítástechnika. A művészeti táborok is igen népszerűek: a képzőművészetet, színjátszást és a fotózást választják a legtöbben. Az örökmozgókat várják a foci- és az úszótáborok, azonban a keleti harcművészeteket tanító táborokból sincs hiány.

Valamirevaló táborszervező…

…csak ott választ helyszínt, ahol elérhető valamilyen vízpart vagy fürdő. Akármilyen magas a tábor témájának szakmai színvonala, strandolás nélkül elképzelhetetlen a vakáció. A PEOPLE TEAM 2005 óta tartja 7–17 éveseknek szóló táborait Kecskeméten. 10 témacsomagból és 30 szekció közül lehet választani. A délelőttök a szakfoglalkozásokkal telnek, délutánonként a tábor lakói rendszeres vendégei a kecskeméti fürdőkomplexumnak. Csúszdapark, sekély és mély medencék várják a táborozókat. A strandon is folytatódnak a tábori izgalmas programok: az animátorok vízi vetélkedőket, úszóversenyeket szerveznek.

Menü