Április 12-e az űrhajózás világnapja

Témablokk
A PT-be, ne tovább

Izgatottan lesed a híreket, mire jut Elon Musk a SpaceX Csillaghajójával? Érdekel az űrkutatás? Iskolába jársz, és nem vagy még 18 éves? Tudunk egy tuti programot számodra: a PEOPLE nyári táborai 2021-ben is várják az űrpalántákat.

Gagarin

Ha az első bekezdés felkeltette érdeklődésedet, bizonyára az sem lep meg, hogy az űrhajózásnak is létezik világnapja. Április 12-én ünnepeljük azt, hogy ugyanezen a napon, 1961-ben Jurij Gagarin szovjet asztronauta megkerülte a Földet Vosztok–1 típusú űrhajójával. Mindezt pedig 89 perc alatt hajtotta végre.

Nem űrtábor, pedig…

A nyár nem a tanulásról kell szóljon, ismereteket azonban úgy is elsajátíthatsz, hogy közben észrevétlenül okosodsz, mert annyira élvezed azt, amit látsz vagy csinálsz. Most azt képzeld el, hogy létezik olyan tábor, ahol csillagász mutatja meg teleszkópján az égitesteket, esténként távcsővel kémlelheted az eget, kozmológiáról, csillagászatról, holdra szállásról és Lajka kutyáról is hallhatsz. Ez a hely pedig nem más, mint a PEOPLE TEAM zöld tábora.

Kipróbálni

A PT nyári táboraiban a National Geographic közreműködésével mindezekbe belekóstolhatsz, sőt az említetteknél is többe: állatmenhelyet látogathatsz meg, hallhatsz a relativitáselméletről és természeti katasztrófákról, illetve ha akarsz, kígyót is simogathatsz. Mindig számíthatsz valami meglepőre, amit segítünk megérteni, közelebb hozni hozzád, legyél akár hat-, akár tizenhat éves.

Ekkor és így

Egy turnus egy hét időtartamú; a három turnus idén július 25-től augusztus 14-ig tart. Ezúttal is Kecskeméten várunk minden kedves és – legfeljebb eleinte – kedvetlen iskoláskorút. Ottalvós vagy bejárós változatot is választhatsz; utóbbi esetben nem viheted haza a távcsöveket, szóval érdemes maradnod, és szuper társaságban, hozzád hasonló srácokkal együtt kémlelni a csillagos eget. Kattints ide a jelentkezési lapért, és csatlakozz, mielőtt betelnének a helyek!

Menü