Ágy vagy hátizsák?

Keverve
A PEOPLE TEAM-es táboroztatók vidámak és segítőkészek

Táborozni jó! Ez egy olyan alapvetés, amellyel sem a gyerekek, sem a szüleik nem szállnak vitába. Természetesen minden családban mások az elképzelések: vannak, akik csak a jól ismert közegükben, saját osztálytársaikkal szeretnek kimozdulni, s vannak olyan gyerekek is, akik bátran elindulnak egyedül is egy táborba, ahol nem ismernek senkit.

Egy tábor kiválasztásánál lényeges szempont a programkínálat. Ma már egy szimpla „egész nap strandolunk” programmal jelentkező tábor nem vonzó sem a gyerekeknek, sem a szülőknek. Idegen nyelvek, számítástechnika, művészetek, kézműves foglalkozások, sport: ezek a legnépszerűbb tematikus táborok.

Fontos kérdés még, hogy bentlakásos vagy napközis táborra voksoljunk. Vizsgáljuk meg több szempontból a kétféle tábor előnyeit és hátrányait. A napközis táborok olcsóbbak, mivel a szállásköltség kiesik. Viszont meg kell oldani a napi ingázást, ami nem mindig egyszerű feladat. A bentlakásos táborokban jóval szorosabb kapcsolat alakul ki a gyerekek között: a közös vacsorák és pizsamapartik során életre szóló barátságok köttetnek. A napközis táborokat általában az alsó tagozatos korosztály választja, bár közülük is sokan, a nagyobbak pedig minden további nélkül már bevállalnak legalább egy-egy hetet a szüleik nélkül. A kamaszok pedig már több hetet is szívesen töltenek távol a családtól. A szélesebb és „komolyabb” programválasztékot kínáló táborok általában bentlakásosak, míg a napközis táborok között több a „sima” szabadidős tábor. Nem könnyű dönteni… Mindenképpen beszéljük át a leendő táborozóval az érveket és ellenérveket többféle szempontból, és csakis közösen hozzuk meg a döntést.

A választásban a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborai adhatnak segítséget, mert mindkét formában igénybe vehetők.

A táborozók zöme az egész országból és külföldről érkezik, de a Kecskeméten lakók és a környékbeliek szívesen választják a hazajárós formát. Aki nem alszik bent, ugyanazt az élményt kapja, mint társai: reggel 7-től este 10 óráig tartózkodhat a táborban, és teljes ellátás mellett minden programnak részese lehet. Sőt, turnus közben is lehet váltani bent alvásra. A tábor olyan, mint egy 7–17 éveseknek szóló nyári fesztivál: a szakfoglalkozások mellett koncertek, meghívott előadók, csapatversenyek, karnevál színesítik a programot, és természetesen a klasszikus táboros események, strandolás, vízicsata, focibajnokság sem maradhatnak el.

Menü