„Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!”

Témablokk
Tábori viselet és nyunyókák

Szólt az idei Föld órája jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. Nem meglepő, hiszen emberi tevékenységünk elválaszthatatlan a természettől, és hosszú távon is nyomot hagy. Ezért fontos, hogy a lekapcsoláson túl is legyünk aktívak.

2007–2021

A WWF akciója, a Föld órája 2007 óta hívja fel a figyelmet a fenntartható életmód, a természet megóvásának és a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára. Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén, 2021. március 27-én is találkozhattál a figyelmeztetéssel minden magára valamit is adó portálon, miszerint 20:30 és 21:30 között jól teszed, ha lekapcsold otthon a világítást. Nemcsak a saját, de az egész emberiség érdekében.

3600 másodperc

A vírusjárvány miatt tavaly a WWF-kezdeményezéshez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld óráján. Most is lekapcsolták a városok díszkivilágítását 60 percre. Remek módja ez a figyelemfelkeltésnek, mindazonáltal az igazi változást az hozná el, ha szimbolikus tettek helyett az év minden napján úgy cselekednénk, hogy azzal lelassítsuk az éghajlatváltozás mértékét.

3 hét

Jó hír, hogy a környezettudatosság fejleszthető. Ha 7–17 éves vagy, illetve foglalkoztatnak a bolygónk és tetteink következményeinek összefüggései, akkor el kell jönnöd a PEOPLE TEAM nyári táborainak valamelyik egyhetes turnusára. A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban többek között a zöld táborban, illetve az Ocean Cleanup – Boyan Slat és a WWF által kínált témákkal foglalkozó szekciókban vehetsz részt.

31 nyár

A PEOPLE TEAM 31. éve szervezi nyári táborait; idén július 25. és augusztus 14. között várjuk a fiatalokat kecskeméti helyszínünkön. Fenti témáink ízelítőként szolgálnak, a tíz témacsomagon belül ugyanis húsz-harminc téma köré szerveződnek a táborok, amelyek között a WWF topikjai is megtalálhatók. Itt lehet rá jelentkezni.

7,7 milliárd ember

Gyere, és mondd el, te hogyan járulnál hozzá bolygónk tehermentesítéséhez! Találkozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt környezetünkön – kis lépésekkel is el lehet jutni a fenntarthatóbb életvitelhez.

Menü