Kaland és kötelék

Keverve
Táborba érkezés

A nyári szünidős kalandok legizgalmasabb fejezeteit a nyári táborokban jegyezhetjük fel a legkedvesebb barátainkkal és más kortársakkal.

Nem kérdés

A nyári táborozás kikerülhetetlen, hiszen a táborokban a gyerekek nemcsak új barátságokat kötnek, hanem akár évekig szeretettel emlékeznek az ott töltött időre úgy, hogy talán egész életükre pozitívan ható, páratlan élményekkel térnek haza.

Sokrétűség

A jó táborok olyan szórakoztató programokkal kényeztetik a táborozókat, amelyek olykor pénzben nem kifejezhető kincsekkel gazdagítják őket. „A táborozás olyan, mint az életünk miniben” – mondják sokan, de az összkép ennél sokkal összetettebb: a nebulók erősíthetik a ragaszkodásukat, az elfogadást és még számtalan alapvető képességüket a táborokban, miközben fantasztikusan érzik magukat a nekik legfontosabb és legérdekesebb emberekkel.

Kötődés

Minden gyerek fejlesztheti a szocializációját, s ez nemcsak ismerkedést jelent, hanem például a meglévő barátságok ápolását, továbbgondolását és fenntartását is. Különösen alkalmasak erre az ottalvós táborok.

Mint egy nagy család: az örömök és a borúsabb percek is mindenkit érintenek, hisz együtt érezzük jól magunkat, ám a problémákat sem egyedül oldjuk meg végül, szóljanak azok összeveszésről a haverokkal, esetleg szerelmi csalódásról vagy honvágyról. Ilyenkor olyan táborlakóktól is érkezhetnek felénk jóleső jelzések vagy támogatások, akik eddig esetleg fel sem tűntek nekünk.

Státusz

A kapcsolatok kialakítása és fenntartása érdekében elengedhetetlen a különbözőségek el- és befogadása. A nyári táborokban eltérő háttérrel és körülményekből érkező gyerekekkel találkozunk. Akár kisebb közösségekben is, ám nagyobb létszámú társaságban csaknem törvényszerűen kiütközhetnek például az ebből fakadó nézetkülönbségek.

A táborozás tehát rengeteg szempontból különleges alternatíva, amely sokszorosan meghálálja a döntésünket: a gyerekek az egyéni és csapatmunka gyakorlásából is meríthetnek, megtanulhatják az elfogadás művészetét.

Nyaraljunk, táborozzunk, örüljünk együtt!

Menü