Vizes zsömle és tökfőzelék – BÖÖÖAAA…

Keverve
boldog gyerekek

Milyen ételeket adnak a nyári táborokban? Attól függ, hova mész. A fennállásának 30. évét ünneplő PEOPLE TEAM Alapítvány kecskeméti táborában például nem vizes zsömle a reggeli és tökfőzelék az ebéd – pontosabban csak akkor kapod ezeket, ha kéred. Márpedig mi úgy vagyunk vele, hogy ilyenkor is szeretnénk megnyalni mind a tíz ujjunkat. És te hogy állsz a kérdéssel?

Finom

A PT-nél olyan ételeket tálalunk, amelyeket otthon is szívesen fogyasztasz. Naponta háromszor eszünk együtt. Reggelire péksüteményekből válogathatsz, mindenféle pogi, csiga, táska, bagett és croissant közül. Ebédre és vacsorára többnyire szárnyasokból készült ételeket kínálunk, de tartunk majd szilvás gombócos és pizzaestet is. (Ez nem azt jelenti, hogy Freddy Krueger mondja aznap az esti mesét.) Levest és desszertet nem adunk külön, de előbbiből bögrés változatot bármikor kérhetsz a büfénkben, adagonként 50 forintpontért – hasonló a helyzet a pizzatallérral, a bagettel, a rizzsel és a teával is. A büféből névvel, fotóval és vonalkóddal ellátott kártyáddal tudsz majd vásárolni, ezért nem lesz szükséged készpénzre – hovatovább megkérünk, hogy ne is hozz magaddal.

Igazodunk

Minden főtt ételnek elkészítjük a vega változatát, legyen az gyros (helyette falafelt kaphatsz) vagy sajtmártásos csirkés penne (a kedvedért kihagyjuk belőle a csirkét). Nálunk nem ciki, ha nem eszel húst, sőt. Glutén-, tej- és lisztérzékenyeket, Crohn-betegeket is várunk táborunkba, ők máshonnan kapják a meleg ételt. Egy dolgot kérünk: bármiféle speciális igényed van, jelezd előre a jelentkezési lapon vagy e-mailben, illetve érkezéskor is, mivel a tábori orvosok csak a szülinapjukon szeretik a meglepetéseket. Egyébként mindent megoldunk, de szeretünk idejekorán felkészülni.

Bármennyit

Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan ezúttal is kérhetsz repetát, és korlátlanul fogyaszthatsz a salátabárból, továbbá a gyümölcsök és zöldségek közül. Csak hogy néhány egészséges nassolnivalót említsünk: biztosan lesz alma, banán, narancs, barack, paradicsom, sárgarépa, uborka, ráadásul egész nap elérhetőek lesznek, és senki sem szól rád, ha kizárólag egyfélét eszel, de abból nagyon sokat. A büfé éjjel-nappal működik. A környezettudatosság jegyében minden üdítőt visszaváltható üvegben kínálunk, és ivókutakat is működtetünk. Nem fogsz tehát éhezni és szomjazni, ezt mondd meg anyunak is.

Menü